به گزارش مشرق، این دومین دوره است که دو انتخابات ریاست جمهوری و شوراها همزمان برگزار میشود. برخی در این میان عقیده داشتند که این همزمانی موجب تحتالشعاع قرار گرفتن انتخابات شوراها در قیاس با اهمیت انتخابات ریاست جمهوری میشود. در این میان برخی اعضای شاخص جناحی که در حال حاضر کرسیهای کمتری از صحن شورا را در اختیار دارد، معتقد بودند چه بسا انتخابات شورای شهر از انتخابات ریاست جمهوری مهمتر باشد. گویا این اهمیت نتیجه خود را در تأیید و رد صلاحیتهای هیئت نظارت بر انتخابات نشان داد، چنانچه با ابلاغ نتایج به کاندیداها مشخص شد که وزارت کشور با تأیید صلاحیتها جناحی و سیاسی برخورد کرده است؛ امری که موضعگیری تأیید صلاحیتشدهها را هم به دنبال داشته است.
علیرضا دبیر هم در اینباره گفته است، استعلام چهارگانهاش از وزارت اطلاعات، ثبت، قوه قضائیه و ناجا مثبت بوده و نمیداند علت رد صلاحیت وی چه بوده است. این نشان میدهد که بنا بر گفته وی، صلاحیت این کاندیدا در هیئت اجرایی تأیید شده است و این هیئت نظارت بر انتخابات است که اقدام به رد صلاحیت وی کرده است.
وی ادامه داد: این آقایان همانهایی هستند که در تمام دوران اقدامات شورای نگهبان را به شدت زیر سؤال میبردند و حالا امروز میبینیم زمانی که خودشان به این نقطه رسیدهاند و این مسئولیت را قبول کردند به قلع و قمع نیروهایی انقلابی پرداختهاند. همین موضوعات نشان میدهد که آنها به دنبال مهندسی انتخابات هستند.
مطابق قانون، مسئولیت برگزاری انتخابات شورای شهر بر عهده مجلس شورای اسلامی است و نمایندگان مجلس با تشکیل هیئتهای نظارت در شهرها و روستاهای مختلف کشور، باید همه مراحل این کار را انجام دهند و جالب این است که اتفاقاً اکثریت هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها از جناحی تشکیل شده است که توفیق کمتری در حضور نمایندگان خود در صحن شورای شهر دارد. در نهایت این مجلس شورای اسلامی است که با ورود نهایی به بررسی رد صلاحیتهای زنجیرهای جناحی و سیاسی در پنجمین دوره از انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا توسط هیئت نظارت بر انتخابات، وضعیت را مشخص خواهد کرد.
منبع: روزنامه جوان